Acum citesti:
33 de locuri rămase libere la germană pentru clasa pregătitoare
Intreg articolul 2 minute de lectura

33 de locuri rămase libere la germană pentru clasa pregătitoare

copii la ora

3.575 de elevi s-au înscris în clasa pregătitoare după prima etapă a acestui proces, care s-a încheiat luni, 26 martie. 909 locuri, din totalul de 4.132 aprobate de Inspectoratul Școlar Județean, au rămas vacante pentru următoarele etape de înscriere.

„Diferența dintre numărul de locuri alocate și totalul dintre numărul de elevi înscriși și locurile rămase neocupate se datorează faptului că sunt unități școlare care au un număr mult mai mare de elevi înscriși față de numărul de locuri alocate”, spun reprezentanții ISJ Sibiu.

La secția română s-au înscris mai mulți elevi decât locurile alocate la Școala Gimnazială „N. Iorga”, Școala Gimnazială „Regina Maria”, Școala Gimnazială Nr. 18, Școala Gimnazială Nr. 21, Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială „I.L. Caragiale”, Școala Gimnazială Nr. 25, Liceul Teoretic „C. Noica” Sibiu, Colegiul Național „O. Goga”, Liceul Teoretic „Ghe. Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Jina și Școala Gimnazială „M. Viteazu” Șelimbăr.

La secția germană, pe cele 415 locuri disponibile s-au înscris 556 elevi ale căror cunoștințe au fost testate.  33 de locuri au rămas libere pentru etapa a II-a de înscriere. Unul singur este în municipiul Sibiu, la Colegiul Pedagogic, restul fiind la unități școlare din județ.

 

Locuri libere, pe tipuri de învățământ și limba de predare, mai sunt: 788 de locuri rămase pentru învățământul tradițional cu predare în limba româna, 20 de locuri pentru cel cu predare în limba maghiară, 25 de locuri rămase pentru alternative educaționale, cu predare în limba română și 43 de locuri pentru învățământul special, de asemenea, cu predare în limba română.

Reprezentanții ISJ mai spun că li s-a evaluat nivelul de dezvoltare psihosomatică unui număr de 618 elevi născuți după data de 01 septembrie 2012, din aceștia 556 elevi au primit recomandare pentru înscriere în clasa pregătitoare și 62 elevi pentru grupa mare a învățământului preșcolar.

Etapa a II-a de înscriere în clasa pregătitoare, pe locurile rămase libere se va desfășura în perioada 12 – 18 aprilie 2018.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.