Acum citesti:
780 de locuri libere pentru a doua etapă de înscriere în învățământul primar
Intreg articolul 2 minute de lectura

780 de locuri libere pentru a doua etapă de înscriere în învățământul primar

Astăzi, 12 aprilie, a început cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar, rezervată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ după prima etapă, anunță reprezentanții Ministerului Educației. În acest sens, părinţii vor completa un nou formular de înscriere, repartizarea urmând a se realiza pe locurile disponibile. Ultima zi de înscriere este 18 aprilie.

Rezultatele finale se vor afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

În județul Sibiu, după prima etapă au rămas 21 de copii neînscriși și 780 de locuri libere, dintre care 33 în calsele cu predare în limba germană, 20 în cele cu predare în limba maghiară și 727 pentru clasele cu predare în limba română. Locurile disponibile sunt atât pentru învățământul tradițional, cât și pentru cel simultan sau cu taxă.

Cele mai multe cereri nesoluționate s-au înregistrat la Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, respectiv 11 cereri pentru secția germană, anunță Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Sibiu. De asemenea, la solicitarea unităților de învățământ unde s-au înregistrat mai multe cereri decât numărul de locuri alocat inițial, Consiliul de administrație al ISJ Sibiu a aprobat suplimentarea acestora în ședințele din 28 și 29 martie 2018.

Toate informațiile necesare despre această etapă le gasiți pe pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu sau pe site-ul Ministerului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.