12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Începe reînscrierea și înscrierea copiilor în gradinițe

Cele mai citite

Luni, 7 mai începe reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an și vor urma să o frecventeze și în anul școlar 2018 – 2019, anunță Ministerul Educaţiei Naţionale. După finalizarea acestor reînscrieri, în 21 mai începe înscrierea copiilor noi veniți în aceste intituții de învățământ preșcolar.
Orarul reînscrierilor şi înscrierilor va fi stabilit și afișat la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor, inclusiv pe site-ul acesteora (dacă există), şi eventual pe site-urile inspectoratelor şcolare.
Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). Conform legii, în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.
În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice. Pentru transparența acestui proces grădinițele trebuie să afișeze, la vedere, capacitatea instituţiei, numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare), criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor și numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziția „Epoca de aur: Ieri, (azi) și mâine” de Andrei Pandele ajunge și la Sibiu

După București și Timișoara, expoziția de fotografie a lui Andrei Pandele, organizată de Universitatea Brighton (UK), Asociaţia Culturală Neo...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect