Acum citesti:
JOBFest, târgul studenților de la Drept
Intreg articolul 2 minute de lectura

JOBFest, târgul studenților de la Drept

targ al facultatii de drept

În perioada 14 – 15 mai, la Hotel Continental Sibiu are loc Evenimentul JOBFest. Este vorba despre un târg de joburi pentru studenții și absolvenții Facultății de Drept. Târgul îşi propune să realizeze o punte de legătură şi un spaţiu de cunoaştere între studenţii facultăţilor de profil juridic, aflaţi în punctul în care îşi aleg o carieră, şi potenţialii angajatori, având ca scop să răspundă, pe de-o parte nevoii studenţilor de a afla şi înţelege cerinţele pieţei forţei de muncă, iar pe de altă parte, nevoii angajatorilor de foarţă de muncă. Este prima ediție a evenimentului, însă organizatorii își doresc să pună bazele unui eveniment anual. Astfel, în acest an, participarea este gratuită atât pentru studenţi cât şi pentru angajatori. Au fost invitate case de avocatură,  Birouri notariale, Executori Judecătorești, dar și Instituţii publice sau private interesate de studenţii şi absolvenţii Facultaţii de Drept.

„Evenimentul nostru nu are formatul clasic al unui Târg de Joburi, ci invitaților le este alocat un timp de 30 min – o oră pentru a prezenta compania lor, specificul unui eventual job în cadrul companiei, opinii legate de tendințele pieței forței de muncă în acest domeniu, ce criterii ar trebui îndeplinite pentru a face parte dintr-o astfel de echipă. De asemenea, încurajăm invitații să ofere intershipuri studențiilor fiind o oportunitate pentru companie să descopere tineri talentați, iar pentru studenți să cunoască practic acest domeniu pentru care se pregătesc”, spune Elena Zota, coordonator eveniment.

JOBFest este organizat de Asociația Europeană a Studenților la Drept – ELSA Sibiu, prin intermediul departamentului STEP (Student Trainee Exchange Programme), împreună cu CSFD (Consiliul Studenților Facultății de Drept) și în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și AJOFM (Agenția Județeană de Ocupare a Fortei de Munca) Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.