Acum citesti:
S-a încheiat o săptămâna de competiții educative pentru elevii din Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

S-a încheiat o săptămâna de competiții educative pentru elevii din Sibiu

Competitii educative

Mai multe etape județene, având teme diferite, au avut loc în perioada 8 – 11 mai, în cadrul unor concursuri cuprinse în Calendarul National al Activitatii Educative. Astfel, aproximativ 100 de elevi, împărțiți în 22 de echipaje, s-au confruntat, în „Cupa DHS”, o competiție ce vizează îndemânarea în utilizarea bicicletei. Echipajul Scolii Gimnaziale din Șelimbar a câștigat locul I și va reprezenta județul la faza națională a acestui concurs. Concursul a fost organizat în 8 mai de Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu și cu C.S. Silver Fox Deva.

Etapa judeteană a concursului Sanitarii priceputi a fost  organizată în 10 și 11 mai de filiala Sibiu a Societății Nationale de Cruce Rosie din Romania împreună cu ISJ Sibiu. Concursul s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial și liceal cu scopul de a promova instruirea în domeniile: primul ajutor si educatie pentru sanatate. La acest concurs au participat 16 echipaje formate din 6 elevi (5 membri in echipaj + 1 rezerva).  Dintre echipajele de gimnaziu cel mai bine clasat a fost echipajul Colegiului National „O. Goga” Sibiu. La liceu,  pe  locul I s-a situat echipajul Colegiul National Pedagogic „Andrei Șaguna”, care va reprezenta județul la faza națională a acestui concurs.

Etapa județeană a concursului „Prietenii Pompierilor” a fost organizată în 11 mai de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu în colaborare cu IŞJ și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

La competiția destinată elevilor din clasele de gimnaziu au participat 10 echipaje, formate fiecare din câte 10 membri. Echipajele au parcurs o probă teoretică şi două probe practice: „Pista de îndemânare cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind organizat în fiecare an, în luna mai, în scopul formării, la elevi, a spiritului de solidaritate şi implicării acestora, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă. De asemenea, prin participarea la acest concurs, elevii au învățat să adopte un comportament adecvat în cazul unor situații de urgență.

În urma clasamentului general, pe locul I s-au situat echipajul de fete de la Școala Gimnazială Avrig și echipajul de băieți de la Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu.

Principalele obiective ale acestui eveniment au vizat promovarea unui mod de viață sănătos, prevenirea accidentelor rutiere în rândul elevilor prin însușirea corectă a regulilor de circulație, verificarea gradului de pregătire a elevilor în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ și reprezentarea trial-urilor de selecție pentru marea performanță în ciclism.

activitati scolare 1
activitati scolare 2
activitati scolare 4
activitati scolare 5

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.