Acum citesti:
Sute de elevi iau parte la „Ziua porților deschise”, de la CSEI nr. 2
Intreg articolul 2 minute de lectura

Sute de elevi iau parte la „Ziua porților deschise”, de la CSEI nr. 2

Centrul scolar de educatie incluziva

Peste 450 de elevi din școlile sibiene vor participa luni, 11 iunie, între orele 9:00 și 13:00, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Sibiu, la „Ziua Helen Keller – Ziua porților deschise”. Toți elevii prezenți la eveniment, alături de cei ai Centrului Școlar și de cadrele didactice au fost de-a lungul timpului parteneri în diferite activități educaționale.

„Prin acest  proiect, realizat de CSEI nr. 2 Sibiu cu sprijinul Fundației Sense International Romania și cu implicarea voluntară a studenților ULBS, cadrele didactice de la CSEI nr. 2 Sibiu își propun promovarea incluziunii, egalității, respectului față de persoanele cu nevoi speciale și conștientizarea problemelor deosebite cu care se confruntă persoanele cu surdocecitate/deficiențe senzoriale multiple”, spune prof. Nicoleta Nan, director al CSEI nr. 2.

Cu această ocazie, în cadrul școlii vor fi organizate diferite ateliere în care dascălii prezintă modul de lucru și activitățile ce pot fi realizate cu elevii cu dizabilități. Vor fi ateliere de pictură, Quilling, desene pe asfalt, trasee aplicative și jocuri sportive în sala de sport, vizionare de film, testare audiologică și eliberare de baloane cu heliu. La ora 11:00 va fi un moment artistic „O lume minunată” cu dansuri, cântece, teatru de păpuși și muzică instrumentală.

 

Evenimentul a fost denumit Ziua Helen Keller după numele primei persoane cu surdocecitate recunoscută la nivel mondial și care a militat pentru drepturile persoanelor cu această dizabilitate, dar și a altor tipuri de deficiențe.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.