Acum citesti:
Evaluarea Națională în timpul anului școlar încurcă ițele
Intreg articolul 2 minute de lectura

Evaluarea Națională în timpul anului școlar încurcă ițele

Luni, 11 iunie începe examenul de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a, cu proba la limba și literatura română. 3.328 de copii din județul Sibiu s-au înscris pentru susținerea acestui examen. Miercuri, 13 iunie, se va susține proba la Matematică, urmând ca în 14 iunie elevii din partea minorităților naționale să susțină proba scrisă de Limba și literatura maternă.

Înscrierea pentru acest examen s-a încheiat vineri, 8 iunie, zi în care au fost finalizate și cursurile elevilor de clasa a VIII-a.

Rezultatele se vor afișa pe 19 iunie, iar contestațiile vor putea fi depuse, în aceeași zi, între orele 14:00 și 19:00. Soluționarea contestațiilor va avea loc între 20 și 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

În perioada 29 iunie – 3 iulie se vor completa fişele de înscriere la liceu, urmând ca pe 9 iulie să se desfăşoare repartizarea computerizată într-o singură etapă. La admiterea în liceu, media generală de la Evaluarea Naţională va conta în proporţie de 80%, iar restul de 20% media generală de absolvire a claselor V – VIII.

Anul acesta, pentru prima dată, reprezentanții Ministerului Educației au fixat desfășurarea Evaluării Naționale, în timpul anului școlar. În județul Sibiu sunt 88 de unități de învățământ cu personalitate juridică de centru de examen. În multe dintre ele, cursurile de dimineață vor trebui suspendate.

„Toate unitățile arondate la centre care au mai puțin de 10 elevi în clasa a VIII-a își vor desfășura programul normal. Cu privire la situația școlilor unde de dimineață se va susține Evaluarea Națională, aici recomandarea inspectoratului este de a se ține cursurile de la ora 12:00”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.