Acum citesti:
De ziua ta, învățătorule!
Intreg articolul 6 minute de lectura

De ziua ta, învățătorule!

copil si flori

Marți, 5 iunie, întreaga Românie a sărbătorit „Ziua Învățătorului”. La data de 9 octombrie 2007, s-a adoptat proiectul de lege prin care a fost stabilită această dată. Este o zi în care cu toții ne-am gândit, măcar câteva minute, la cei care ne-au îndrumat primii pași în viață. Fie că sunt calzi, buni, severi, dedicați sau mai puțin dedicați, învățătorii își pun amprenta pe destinul nostru. Ei sunt cei care ne învață să scriem, cu ajutorul lor descoperim magia cărților și alături de ei mergem în primele tabere. Sunt sigură că, în această clipă, nu vă amintiți numele tuturor profesorilor pe care i-ați avut de-a lungul timpului, dar numele învățătorului sau învățătoarei nu l-ați uitat nici acum, indiferent câți ani au trecut de când ați terminat primii ani de școală. În acest context, ne-am decis să dăm posibilitatea unor copii și părinți să transmită un mesaj către învățătorul lor. Chiar dacă nu putem cuprinde toate clasele în acest material, sunt convinsă că mesajele de mai jos sunt universal valabile.

La mulți ani, dragi dascăli! Vă dorim ca și de acum înainte să vă faceți meseria cu mintea și cu sufletul, cu vorba și cu inima, pentru că voi sunteți cei care creionați mare parte din viitorul copiilor noștri.

 

Clasa a III-a C Școala „Regina Maria” (Clasa Fluturașilor), pentru învățătoarea Liliana Prodan

Alături de dumneavoastră am zburat, pe aripile unui fluture multicolor, în lumi de poveste, am învățat jocurile descoperirii și ale imaginației, am sărit printre cifre buclucașe. Datorită dumneavoastră școala este un loc unde venim cu drag în fiecare dimineață. Pentru că aveți suflet de copil, ne sunteți alături mereu și ne ajutați să descoperim tainele cunoașterii. Din lucruri simple, împreună, am construit o lume nouă, a noastră.

Ne sunteți prieten și călăuză, și am simțit că vă pasă de noi, de toate spaimele, tristețile și bucuriile noastre. De la dumneavoastră am învățat să fim puternici, să fim buni și curajoși, să nu ne fie teamă de întrebări și de eșecuri. Ne-ați învățat că fiecare are un dar special și ne-ați ajutat să-l descoperim. Dumneavoastră aveți puterea să dăruiți fiecărui copil stropi de lumină care să-i lumineze calea în zborul său spre înălțimile amețitoare ale vieții.

Mulțumiri unui om minunat, dragei noastre învățătoare, pentru răbdarea și bucuria cu care ne îndrumați pașii în educație și în viață. Zi de zi ne dezvăluiți frumosul acestei lumi, tainele literelor, ale prieteniei și misterele cifrelor.

Sunteți pentru noi un exemplu minunat, vă iubim și vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți zi de zi pentru noi.

Regina Maria

 

 

Clasa a II-a C (Clasa Albinuțelor), Școala Gimnazială Nr. 21, pentru învățătoarea Gianina Moaghen

A fost o dată ca niciodată, la Școala Nr. 21, o învățătoare a „Albinuțelor”. În fiecare zi, aceste „albinuțe” se întorceau vesele de la școală și niciodată obosite. Doamna le sădea în priviri frumusețea învățăturii, le stimula imaginația, îi îndemna să se descopere și să se vadă pe sine, așa cum sunt: copii îndrăzneți și visători, care într-o zi vor face lucruri mari. „Albinuțele” nu mai puteau de dragul ei.

„Noi, copiii din clasa a II–a C, vă mulțumim pentru efortul de a ne educa și de a ne învăța lucruri noi și utile. Vă dorim multă sănătate și fericire! Vă iubim mult! Sunteți foarte importantă pentru noi! Cum ați avut grijă de noi, așa să aveți și de dumneavoastră! Sunteți cea mai bună și minunată învățătoare din lume! Aveți zâmbetul ca o mie de diamante și sunteți mai dulce ca ciocolata albă. Obrajii sunt roșii ca și căpșunile coapte din cele mai curate tufișuri, iar frumusețea părului nu se compară cu nimic. Sunteți cea mai frumoasă învățătoare!”

Așa o văd micuțele „albinuțe” cărora, timp de trei ani le-a ghidat pașii. Indiferent ce vor aduce următorii ani, povestea noastră are un final fericit. Este motivul pentru care, cu toții, „albinuțe” și părinți, vom folosim câteva cuvinte simple și din inimă: D-na învățătoare, vă mulțumim! Asta este realitatea din povestea nostră.

Scoala 21

Clasa Pregătitoare B (Clasa Ursuleților), Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, pentru învățătoarea Georgiana Martin

Domnișoara învățătoare este modelul dascălului pentru care meseria înseamnă vocație pură. Este caldă, dedicată și mereu atentă să îi ghideze pe copii, atât printre reperele educației, cât și ale vieții. Dascăl activ, își implică elevii în proiecte educaționale, în concursuri școlare și în trasee explorative, ajutându-i să evolueze cu ușurință, într-un ritm frumos, interdisciplinar, prin familiarizarea cu cât mai multe domenii. Suntem conștienți că tot ce au realizat elevii în acest an școlar i s-a datorat domnișoarei învățătoare cu prisosință. A fost mereu alături de ei, ajutându-i să devină niște școlari bine educați și niste copii mai buni și mai toleranți. Cu siguranță, peste ani, copiii își vor aminti glasul său blând, precum și căldura, bunătatea și înțelepciunea cu care le ghidează pașii pe tărâmul cunoașterii. Mereu alături de micii învățăcei, ajutându-i să învingă obstacolele cu zâmbetul pe buze, dându-le încredere în ei și, desigur, oferindu-le cele mai bune sfaturi, domnișoara învățătoare va fi compania perfectă a elevilor noștri până la sfârșitul ciclului primar. Vă mulțumim pentru tot! Povestea merge mai departe, spre anii ce vor veni!

Goga

Clasa I-a E (Clasa ), Școala Generală Nr. 4, pentru învățătoarea Crina Crețu

Doamna noastră este pentru noi cea mai bună învățătoare. Ne învață lucruri în plus față de ce se face la școală și ne duce în excursii și la muzee. E înțelegătoare și bună la suflet. O iubim cu toții pe doamna, nu am schimba-o cu nimeni altcineva. La mulți ani de Ziua Învățătoarelor! 💖💗❤️💕

Scoala Nr 4

 

Clasa Pregătitoare B (Clasa ), Școala Generală Nr. 21, pentru învățătoarea Doina Dancu

Doamna învățătoare, încă din prima zi am admirat dăruirea, răbdarea și dragostea cu care ne călăuziți pașii. Așteptăm în fiecare dimineață, cu nerăbdare, întâlnirea cu dumneavoastră, să ne zâmbiți și să ne apucăm de treabă. Ne învățați să fim cuminți, să fim respectuoși, prietenoși, dar ne arătați și cum să rămânem copii zburdalnici și plini de viață. Dacă până acum nu am reușit, acesta este momentul în care vă spunem cât vă iubim și vă stimăm. Suntem fericiți că ne aflăm la început de drum și o să mai avem atâtea clipe minunate de petrecut împreună. Multă sănătate și succes în tot ceea ce faceți. Vă mulțumim!

Scoala 21

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.