Acum citesti:
Proiect „Tineri împotriva corupției”, la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Proiect „Tineri împotriva corupției”, la Sibiu

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupţie Sibiu și Inspectoratul Şcolar al Județului Sibiu organizează în Centrul de Agrement pentru Tineret Rîul Sadului, baza DJST Sibiu, în perioada 4-9 iulie 2018 proiectul Tineri împotriva corupției-“Gândesc, Vorbesc şi Acţionez Pro-Integritate”. Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare activă a tinerilor la viața societății în comunitățile de unde provin.

Printre obiective se numără informarea a 96 de tineri participanți din trei județe Sibiu, Constanța și Neamț privind noțiuni de drept bazate pe etică și integritate sau dezvoltarea aptitudinilor sociale și civice, a spiritului competitiv și al implicării tinerilor participanți. Activitățile proiectului vor cuprinde dezbateri între tinerii din cele trei județe bazate pe gândirea critică, comunicare și implicare, pe teme de interes pentru ei, dezbateri care se vor finaliza cu un concurs.

„Prin metode de educație nonformală- ateliere, jocuri sportive, vizite culturale etc. urmărim dezvoltarea individuală a participanților, creșterea încrederii de sine, dezvoltarea abilitaților de comunicare și interacținea în grup, dar și implicarea comunitară, spiritul de inițiativă. Proiectului cuprinde o vizită culturală la Sibiu, vizită sprijinită de Primăria Municipiului Sibiu și drumeție pentru descoperirea și cunoașterea Văii Sadului, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din țară”, explică inițiatorii proiectului.

Proiectul este sprijinit de Primăria Municipiului Sibiu, Centrul de Tineret Sibiu și Copy Center Sibiu. Finanțatorul proiectului este Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu în cadrul Programului P2- Program de susținere a activităților de Tineret.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.