13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Mediaș: Teodora Popa, „regina șahului” a dat „mat” BAC-ului

Cele mai citite

Mare pasionată de șah și câștigătoare a mai multor competiții la nivel local, județean și național, medieșeanca Teodora Popa a reușit cea mai importantă „mutare” de până acum: a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, o confirmare a rezultatelor excepționale din ultimii 4 ani, media generală a anilor de liceu fiind de asemenea 10. Iar nota maximă obținută la Bacalaureat a venit oarecum firesc, Teodora Popa fiind o elevă extrem de serioasă, care și-a împărțit timpul între învățătură și marea sa pasiune, șahul. Iar tânăra spune că acasă a avut toate condițiile pentru a nu avea altă grijă decât învățatul.
„Părinții mei mi-au creat acasă mediul potrivit pentru a învăța și atunci a venit cumva natural. Nu mi-au spus niciodată că trebuie să învăț. Mi-au creat condițiile și m-au lăsat să aleg. Iar eu așa am considerat că e bine”, explică Teodora Popa.
Ziua de miercuri, când au fost afișate rezultate examenului de Bacalaureat, a fost una dintre cele mai fericite pentru Teodora. Tânăra absolventă a Liceului Teoretic „Axente Sever” Mediaș a obținut singura medie de 10 din municipiul de pe Târnava Mare.
„Nu mi-a venit să cred când am văzut că am media 10 și bineînțeles că m-am bucurat foarte mult. Rrezultatul pe care l-am obținut reflectă munca depusă de mine în anii de liceu. Nu mi-a fost teamă de nicio probă anume, însă eram conștientă că pot să și greșesc sau să fie o situație în care un profesor corector să aibă o părere diferită față de a mea. Pentru a lua 10 pe linie înseamnă foarte multă muncă și ține și de situația în care te afli, dacă ai manualele necesare, trebuie să fie mai multe situații care să favorizeze munca”, a spus extrem de fericită, Teodora Popa.
Tânăra de 10 a Mediașului nu este încă hotărâtă în ceea ce privește alegerea facultății. Spune că are mai multe domenii preferate, însă urmează să se decidă zilele viitoare. „Nu m-am hotărât încă. Am mai multe domenii care îmi plac pentru că am avut mai multe materii care mi-a plăcut. Zilele următoare trebuie să mă decid”, a mai spus Teodora.
Dacă cineva crede că Teodora nu mai are timp liber, fiind angrenată în studiu și șah, se înșeală. Tânăra a participat la mai multe acțiune de voluntariat la Biblioteca Municipală din Mediaș, unde a promovat lectura și i-a ajutat pe copii să descifreze tainele jocului de șah. Anul trecut, când orașul a împlinit 750 de ani de atestare doscumentară, Teodora a participat la maimulte activități în calitate de voluntar, în aceeași postură fiind prezentă și la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională din Mediaș.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO/ULTIMA ORĂ: La un pas de catastrofă. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, vineri dimineața, la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum....
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect