15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Începe admiterea de toamnă la ULBS. 52 de locuri fără taxă rămase

Cele mai citite

862 de locuri pentru studiile de licență, dintre care doar 52 sunt locuri fără taxă, mai sunt disponibile la sesiunea de admitere din această toamnă a facultăților Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, anunță reprezentanții instituției universitare. În privința studiilor de masterat, ULBS va scoate la concurs 965 de locuri (244 fără taxă). Prima facultate care va începe înscrierile este cea de Științe Economice, în 5 septembrie, iar sesiunea va fi închisă de Facultatea de Medicină (7-22 septembrie).

„Sesiunea de admitere din luna iulie a fost bună pentru Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Aș remarca, în special, facultățile de Științe Economice, Medicină, Științe Socio-Umane, Științe și Inginerie, care au avut rezultate foarte bune”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.
Cei interesați de calendarul admiterii pentru fiecare specializare în parte, dar și de posibilitatea de însriere la una din specializările oferite de facultățile din cadrul ULBS au la dispoziție oferta educațională completă pe site-ul universității (https://admitere.ulbsibiu.ro).
De menționat este faptul că, în numărul locurilor totale scoase la concurs sunt incluse și cele cu destinație specială repartizate de Ministerul Educației Naționale.
LICENȚĂ:
– 5 locuri destinate candidților de etnie rromă;
– 51 locuri destinate candidaților care sunt absolvenți a unui liceu din mediu rural;
– 47 locuri destinate candidaților din diaspora;
– 0 locuri destiate formării cadrelor didactice;
– 27 locuri domenii prioritare
– 11 locuri subvenționate de ULBS
MASTER:
– 4 locuri destinate candidților de etnie rromă;
– 18 locuri destinate candidaților din diaspora;
– 53 locuri domenii prioritare
–   9 locuri subvenționate de ULBS
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect