5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Surprizele ITO 2018 continuă – „Procesiunea Unității” la Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

În data de 7 septembrie, după o impresionantă conferință a preotului Constantin Necula împreună cu Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania, participanților la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) din Sibiu li s-a pregătit o altă serie de surprize de către organizatori. „Procesiunea Unității” nu a însemnat doar un simplu drum de la Sala Transilvania până în Piața Mare, ci un adevărat recital de cântece patriotice, acțiune ce face parte din proiectul „Lumină și armonie”. Marșul a fost emoționant nu numai pentru tinerii veniți din toate colțurile țării și ale lumii, ci și pentru comunitate, pentru sibienii ieșiți pe la balcoane sau ferestre să urmărească alaiul de participanți. Una dintre cele mai interesante apariții din acest marș a fost delegația din Africa, care s-a alăturat românilor pentru a cânta imnul României. Întrebându-i cum se simt, aceștia au răspuns că este extraordinară ospitalitatea cu care au fost primiți, cei mai mulți dintre ei fiind pentru prima dată în România și în Europa. Cu toate că ei sunt diferiți, „credința e cea care ne unește cu adevărat”, au mai spus ei.
 
După o primă zi de ITO am încercat să aflăm de la participanți cum s-au simțit și dacă Sibiul s-a ridicat la înălțimea așteptărilor lor. Răspunsurile au fost mai entuziaste decât ne-am așteptat. Pentru foarte mulți tineri ITO înseamnă o a doua familie, iar Sibiul, „un loc în care s-ar întoarce ori de câte ori vor mai avea ocazia”.
Ultima surpriză din această seară a constat în spectacolul oferit de Junii Sibiului pe scena amplasată în Piața Mare. Acolo participanții au avut ocazia de a încinge o horă chiar în inima orașului împreună cu cei mai renumiți ambasadori ai dansului popular.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect