6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Se depun actele pentru bani de liceu si burse profesionale

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Atentie, elevi! Sunteți plătiți dacă mergeți la școală! La nivel național se derulează de câțiva ani buni programele sociale ”Bani de liceu” și  ”Bursa profesională”. Banii de liceu se acordă în special elevilor care fac naveta cu condiția ca aceștia să nu aibă unitate de învățământ liceal în localitatea în care domiciliază. Valoarea lunară a bursei este de anul acesta de 250 de lei pe lună. Anul trecut, de bani de liceu au beneficiat un număr de 149 de școlari sibieni.

”În această perioadă, în unitățile de învățământ liceal de la nivelul județului Sibiu se depun dosare pentru burse ”Bani de liceu” respectiv ”burse profesionale”. Pentru a beneficia de cele două programme elevii trebuie să își depună dosarele complete până la sfârșitul lunii octombrie. ”, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Sibiu.
Bursa profesională se acorda celor care optează pentru școli profesionale indiferent că vorbim despre sistemul clasic de învățământ sau despre cel dual. În anul trecut de învățământ au beneficiat de această bursă un număr de 2089 de elevi. De anul acesta valoarea bursei este de 200 de lei. Atenție însă! Bursa se pierde pe luna respectivă în situația acumulării a 10 absențe nemotivate.
La nivel național, pentru acest an de învățământ, Ministerul Educației alocă, dun fonduri europene, o sumă de 31 de milioane de euro pentru ”Bani de liceu” și alți 83 de miliioane de euro pentru ”Bursa profesională”.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect