fbpx
Acum citesti:
Noul şef al IŞJ Sibiu vrea să obţină autorizaţie de securitate la incendiu pentru toate şcolile din judeţ
Intreg articolul 3 minute de lectura

Noul şef al IŞJ Sibiu vrea să obţină autorizaţie de securitate la incendiu pentru toate şcolile din judeţ

Prof. Emilian Marius Novac este, începând de luni, 5 noiembrie, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, care sunt principalele sale obiective. Printre ele se numără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a ISU pentru toate şcolile din judeţul Sibiu.

“Ne dorim investiții, multe școli să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea bazei materiale. Vreau să am o legătură și o comunicare bună cu autoritățile locale și să reușesc – sper – să prioritizez faptul că multe dintre unitățile școlare nu au autorizație ISU. Se impune de urgență o implicare comună a autorităților locale, IȘJ, toți factorii responsabili în a realiza toate cerințele pentru a obţine autorizaţii de securitate la incendiu pentru toate instituţiile de învăţământ din judeţul Sibiu”, a spus prof. Emilian Marius Novac.
Noul inspector şcolar general a precizat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că prioritățile sale reprezintă combaterea absenteismului, care a devenit un fenomen, şi a violenței în școlile din județ. În acest sens, pentru a reduce absenteismul, sugerează formarea unei echipe alcătuită din familia elevului care lipsește de la școală, profesori, conducerea unității de învățământ la care studiază și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. O modalitate de a motiva elevii să vină la şcoală ar fi, mai spune acesta, disciplinele opționale care să îi atragă.
Înainte de a iniţia proiecte şi programe, prof. Emilian Marius Novac vrea să facă, până la finalul anului, o analiză a departamentelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu. ” Atunci când îți propui să faci ceva, începi cu o analiză a acelui ceva. Eu mi-am propus ca până la sfârșitul anului să fac o analiză a tuturor compartimentelor din cadrul IȘJ Sibiu, de la cel de Management, Resurse Umane, la cel de Curriculum și Inspecție școlară, Financiar, Administrativ. În funcție de situațiile întâmpinate, o să fac corecțiile necesare, pentru ca IȘJ Sibiu să aibă o activitate de calitate și să asigure performanța”, a declarat Emilian Novac.
Prof. Emilian Marius Novac va fi inspector şcolar general la Sibiu până în 31 august 2019.
Acesta a fost, încă din 2003 şi până în prezent, director al Liceului Teoretic “Gheorghe Lazăr” din Avrig. Este licenţiat al Facultăţii de Istorie a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, promoţia 1995, absolvind apoi studiile de master în management educaţional, tot la ULBS.
Între anii 1999 – 2003 a fost director al Şcolii Gimnaziale Avrig.

 

IMG_1511
IMG_1512
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.