fbpx
Acum citesti:
Politia Romana roaga soferii sa nu mai dea flash-uri in trafic
Intreg articolul 2 minute de lectura

Politia Romana roaga soferii sa nu mai dea flash-uri in trafic

Într-o scrisoare deschisă, postată pe facebook, reprezentanții Poliției Romane fac apel la participanții la trafic să nu mai dea flash-uri atunci când văd un echipaj al oamenilor legii indiferent că acesta este sau nu dotat cu aparatură radar. Polițiștii își și justifică solicitarea.

”După ce treci de echipajul de poliție, vezi o altă mașină care circulă din sens opus… sau poate două, trei…. , iar ție ți se pare că ar merge cu viteză și te gândești să le dai flash-uri și ,,să-i scapi de amendă”. Nimic de zis, ai un spirit civic desăvârșit. Dar dacă într-una din acele mașini este un urmărit național sau internațional și ,,datorită” spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliție, nu mai este oprit și reținut? Te-ai gandit la asta? Probabil că nu.”, spun reprezentanții Poliției Române.

Acesta nu este însă singurul exemplu în care flash-urile din trafic pot face mai mult rău decât bine.

”Aceeași situație… observi un echipaj de poliție, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre mașinile din sens opus este condusă de un șofer începător…și DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îți dă flash-uri, înseamnă că sigur în față se află un radar. Să revenim…un șofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, așa ca tine, frânează brusc, pierde controlul asupra volanului și se oprește într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil.”, mai spun oamenii legii în scrisoarea deschisă adresată șoferilor români.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto grăbiți să renunțe inclusiv la flash-urile date de pe banda 2 celor care circulă regulamentar pe prima bandă pentru că ”Pe toți ne așteaptă cineva drag acasă!”.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.