fbpx
Acum citesti:
Casa predicatorului din Hosman renovată printr-un proiect Erasmus
Intreg articolul 3 minute de lectura

Casa predicatorului din Hosman renovată printr-un proiect Erasmus

La 1 octombrie, la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu a început proiectul de mobilitate pentru elevi Digitalisierung im Bauwesen – House of European Volunteers, în cadrul programului Erasmus+. Alături de școala din Sibiu, parteneri mai sunt școala Heinrich-Wieland-Schule Pforzheim din Germania, HTL Pinkafeld, din Austria și Solski Center Celjie, din  Slovenia.

Proiectul se va desfășura până în 30 septembrie 2020. Scopul este reabilitarea casei predicatorului din satul Hosman. Această casă, aparține asociației CEPIT și va deveni un loc în care tineri voluntari din țările europene vor putea fi găzduiți. Deoarece toate cele patru școli au profil de construcții, proiectul oferă elevilor participanți posibilitatea de a-și dezvolta competențele în acest domeniu, prin intermediul schimbului de bune practici și cunoștințe. Proiectul are ca obiective principale realizarea planului casei din Hosman, amenajarea ei și crearea unui dicționar multilingual, multimedia și interactiv, care să conțină termeni tehnici. Pentru o colaborare eficientă, dar și pentru o mai bună transparență, comunicarea se va face pe platforma eTwinning, toate materialele realizate urmând să fie încărcate acolo și vizualizate. Trei întâlniri transnaționale se derulează în Germania, Austria și Slovenia, iar patru alte asemenea întâlniri în România.
Prima întâlnire a avut deja loc în Germania, în Pforzheim, între 8-12 octombrie și a avut ca scop stabilirea activităților proiectului. De la liceul din Sibiu au mers directorul Dumitru Sebastian Cârstea și porfesorii Angela Hadăr (coordonator proiect) și Adriana Bunea, dar și patru elevi.
Următoarea întâlnire va avea loc între 3-7 decembrie și va fi găzduită de școala sibiană. În cadrul acestei mobilități membrii echipelor din proiect vor face planul casei din Hosman, folosind metoda BIM (Building Information Modelling).
„Elevi ai școlii noastre de la învățământul profesional și tehnic vor avea ocazia, ca sub îndrumarea profesorilor ingineri și a maiștrilor să își folosească abilitățile dobândite pe parcursul anilor de studii și să aibă satisfacția de a vedea cum o clădire își schimbă înfățișarea datorită muncii lor. Implementarea proiectului se face într-un mod bine organizat, astfel că fiecare școală participantă are o serie de responsabilități specifice. Prin urmare, Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu are datoria și onoarea de a realiza lucrările de tâmplărie și instalația de gaz. Acest tip de întâlniri oferă participanților posibilitatea de a-și lărgi orizontul de cunoaștere, de a studia alte sisteme de învățământ, de a face comparații, de a-și dezvolta competențele de comunicare și de a se perfecționa în domeniul limbilor străine”, spune prof. Angela Hadăr.
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.