6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Sibianul Ioan Raul Drăgoiu a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astrofizică

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Sibianul Ioan Raul Drăgoiu, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu  a obținut medalia de argint la cea de-a a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie şi Astrofizică. Tânărul este unul dintre componenții echipei principale a României și a fost pregătit de profesorul Băcilă Ioan-Sorin. Un obișnuit al olimpiadelor internaționale, Raul a mai cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în localitatea Bhubaneswar (India), în anul 2016.

Compatiția a avut loc în perioada 2 – 11 noiembrie  și s-a desfășurat în capitala Chinei, Beijing. Au participat, în total, 209 elevi, (47 de echipe) din 39 de țări. Din Canada, China, Iran, Pakistan, Romania, Rusia, Ucraina și Statele Unite au participat câte două echipe, datorită rezultatelor deosebite pe care le-au avut în edițiile anterioare.
Prima echipă a României a obținut o medalie de aur și patru de argint, iar echipa secundă, două medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare, în total lotul olimpic al României cucerind  o medalie de aur, șase medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Membrii unui ansamblu folcloric din județul Sibiu, blocați în Dubai

Un grup de copii și profesori, membri ai unui ansamblu folcloric din județul Sibiu blocați în Dubai, vor reveni...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect