fbpx
Acum citesti:
Comunicare prin mijloace alternative într-un proiect Erasmus +, la Școala Nr.1
Intreg articolul 2 minute de lectura

Comunicare prin mijloace alternative într-un proiect Erasmus +, la Școala Nr.1

30 tineri cu și fără deficiențe de auz din Germania, Polonia și România s-au întâlnit, în perioada 14 – 19, octombrie la Krzyzowa, Polonia, în cadrul proiectului european de integrare și incluziune „Fair Signs”. Scopul proiectului a fost crearea cadrului necesar dezvoltării abilităților de comunicare prin mijloace alternative.

Pe parcursul săptămânii, tinerii au participat la activități de cunoaștere, relaționare și comunicare, la cele trei ateliere de dans, teatru și parcour, iar pe parcursul unei zile toți participanții au avut prilejul să viziteze centrul istoric al orașului Wroclaw și să servească prânzul la un restaurant cu preparate tradiționale din Polonia.
România a fost reprezentată de 6 elevi de clasa a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Sibiu (coordonator proiect: Anca Rodean, profesori: Claudiu Canciu și Marieta Dan) și 6 elevi din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Sibiu (profesori: Oana Beșta și Viorica Bădilă)
 „Așteptările mele legate de acest proiect au fost de a cunoaște oameni noi și de a lega prietenii. Eram curios cum mă voi putea înțelege cu persoane care nu vorbesc limba mea sau care nu vorbesc și nu mă aud deloc. Sunt fericit că am trăit această experiență și mi-aș fi dorit să dureze mai mult”, spune Rareș, unul dintre elevii participanți la proiect.
Proiectul s-a desfășurat sub coordonarea asociației Kreisau Initiative e.V. din Berlin, Germania, și a fost cofinanțat din fonduri UE prin programul Erasmus Plus.
IMG_20181018_165601
IMG_20181018_094539 (1)
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.