fbpx
Acum citesti:
Elevii si studentii invata istoria financiara a Romaniei de la specialistii BNR
Intreg articolul 1 minute de lectura

Elevii si studentii invata istoria financiara a Romaniei de la specialistii BNR

Banca Nationala a Romaniei lanseaza incepand de luni un program educational invatadedicat elevilor si studentilor. Actiunile se vor desfasura in structurile teritoriale ale BNR din Cluj, Timis, Mures, Bihor, Brasov, Maramures si Sibiu. Acestea se vor derula pana in 7 decembrie.

“Lansarea oficiala a seriei de evenimente va avea loc luni, 26 noiembrie 2018, simultan, in toate agentiile si sucursalele BNR participante la proiect, prin organizarea unei conferinte dedicate Centenarului. Vor fi abordate subiecte referitoare la rolul BNR in infaptuirea Marii Uniri din 1 decembrie 1918 si implicarea in istoria locala si nationala, precum si prezentari pe teme de interes general.”, anunta oficialii BNR.

Organizatorii sesiunilor de educatie spun ca, dupa incheierea Primului Razboi Mondial si Marea Unire, rolul Bancii Nationale a Romaniei a fost de extindere a retelei teritoriale pe intreg teritoriul actualei Romanii. Principala operatiune derulata in primii ani de activitate a fost retragerea din circulatie a insemnelor monetare straine si realizarea unificarii monetare.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.