fbpx
Acum citesti:
„Think Green” proiect Erasmus+ dedicat naturii
Intreg articolul 2 minute de lectura

„Think Green” proiect Erasmus+ dedicat naturii

În perioada 26 – 28 noiembrie, 5 cadre didactice de la  Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu ( prof. Nela Dudaș, prof. Cornelia Roman, prof. Iuliana Mujat, prof. Anda Șofîlcă și prof. Ramona Năgăra) au participat la întâlnirea din cadrul proiectului european „Think Green”,  proiect Erasmus+. Întâlnirea a avut loc în Turcia, la Fethiye Anadolu Imam Hatip Lisesi, localitatea Fethiye, alături de partenerii de la școala din Veliko Tarnivo, Bulgaria – instituția coordonatoare a proiectului și școala din Riga, Letonia.

Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă elevi din toate şcolile partenere, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18  ani. Obiectivul principal al acestui proiect, care cuprinde patru școli din patru țări diferite, este de a contribui la formarea unei atitudini ecologice față de natură.
Agenda de lucru a primei reuniuni de proiect a cuprins o întâlnire cu directorii și profesorii, vizitarea şcolii, prezentarea participanţilor la reuniune, a şcolilor partenere, a localităților și a țărilor din care fac parte participanții.  Elevii din școala gazdă au prezentat metode utile prin care se poate economisi energia, s-a discutat  despre energiile regenerabile și despre surse de energie regenerabilă.  Am vizitat o fabrică cu panouri solare de lângă Didim.
„În cele trei zile s-au atins obiectivele propuse pentru prima activitate transnațională de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar. Gazdele au organizat activitățile în așa fel încât totul să se desfășoare într-o atmosferă caldă, relaxantă și în același timp profesională”, spune coordonatorul de proiect, prof. Ramona Nagara.
Următoarea activitate va avea loc în Bulgaria, în luna martie 2018. La această activitate din școala noastră vor participa doi elevi însoțiți de doi profesori.
DSC_0153
DSC_0174
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.