fbpx
Acum citesti:
„Dezvăluim abilitatea din spatele dizabilității!”
Intreg articolul 2 minute de lectura

„Dezvăluim abilitatea din spatele dizabilității!”

În perioada 26 noiembrie – 3 decembrie, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 s-a desfășurat proiectul „Dezvăluim abilitatea din spatele dizabilității!”. Timp de 8 zile copiii de la această școală au demonstrat că, dincolo de dizabilitățile lor stă o dorință acerbă de a arăta că nu-i poate opri nimic, atunci când vor să demonstreze de ce sunt în stare. La asta s-au gândit și profesorii lor când au pus în practică acest proiect. Și-au dorit să arate fața frumoasă a acestor copii, să atragă atenția asupra nevoilor acestora și, nu în ultimul rând, să evidențieze abilitățile extraordinare descoperite la acești copii.

Perioada în care s-a desfășurat proiectul nu a fost întâmplătoare. În 3 decembrie s-a sărbătorit „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”. Multe dintre activități au fost dedicate acestei sărbători.
În săptămâna de proiect au avut loc atelier de Quilling, de brodat, ateliere în cadrul cărora copiii au făcut tablouri de nisip, atelier de expresie muzicală, atelier de teatru de păpuși și pantomimă, de origami, atelierul super eroilor, au luat parte la arta circuitului și arta dansului. Copiii s-au bucurat din plin de aceste ateliere, iar rezultatul lor a fost marcat luni, 3 decembrie în prezența directorilor altor școli și a invitaților de la Inspectoratul Școlar.
Alături de acești copii au fost elevii a 25 de școli și grădinițe partenere, care și-au dedicat ultima săptămână cunoașterii persoanelor cu dizabilități. Aceștia au trimis sute de desene, colaje și mesaje care surprind  atitudini, emoții, urări, încurajări, cuvinte și imagini emoționante adresate copiilor cu dizabilități. Aceste desene vor fi premiate în decursul săptămânii viitoare.
„3 decembrie este  data  în care, la nivel global, se serbează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.  În  această zi, în care  am diseminat  rezultatele proiectului nostru,  am invitat  alături de noi reprezentanți ai tuturor școlilor din învățământul special sibian. A fost un bun prilej pentru a împărtăși experiențele minunate trăite împreună cu copiii, în cadrul activităților de artterapie”, spune Pop Cristina – profesor psihopedagog CSEI nr. 2 Sibiu, coordonator al proiectului.
Proiectul „Dezvăluim abilitatea din spatele dizabilității!” a fost derulat în parteneriat cu Fundația Sense Internațional România și ISJ Sibiu.
Proiect 2
Proiect 3
Proiect 4
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.