fbpx
Acum citesti:
Primul planetariu mobil din tara ajunge la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Primul planetariu mobil din tara ajunge la Sibiu

Inceputul de an aduce la Sibiu primul planetariu mobil din Romania. Evenimentul dedicat iubitorilor de aatronomie, dar mai cu seama copiilor, va avea loc in perioada 5-13 ianuarie in Biblioteca Judeteana Astra.

Proiectul educational vine cu o forma de prezentare inedita, un dome de 8 metri si aduce informatii noi despre constelatii, asteroizi, univers sau exploratori ai universului printr-o serie de prezentari interactive.

“Ne-am dat seama ca Astronomia este tratata foarte sumar in scoli sau, cel putin, ca prezentarile care se fac nu sunt ambalate intr-un mod interactiv si atractiv pentru copii. (…) In Romania exista planetarii in foarte putine orase si, de cele mai multe ori, prezentarile care se fac acolo sunt statice iar vozitatorii asista pasiv la un discurs inregistrat in prealabil. La Sibiu totul se va petrece in prezenta unui prezentator unplugged care va aduce bolta cereasca mai aproape de vizitatori, prin povesti si informatii interesante.”, spun organizatorii.

Sun denumirea “Exploratori ai Universului: Galileo Galilei si Curiosity”, prezentarea de la Sibiu se va face cu ajutorul unei harti speciale si a unei proiectii 3D care va putea fi insa vizualizata fara a necesita ochelari dedicati.

O alta atractie a evenimentului este studierea cerului cu ajutorul telescopului Hubble.

Evenimentul este indicat celor cu varste de peste 4 ani.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.