fbpx
Acum citesti:
Austria, Slovenia și Germania s-au întâlnit la Hosman
Intreg articolul 2 minute de lectura

Austria, Slovenia și Germania s-au întâlnit la Hosman

La începutul lunii decembrie, a avut loc a doua întâlnire din cadrul proiectului, Erasmus +  „Digitalisierung im Bauwesen”, întâlnire a avut loc, de această dată, la Sibiu și în Hosman. Vă reamintim că scopul acestui proiect este reabilitarea casei predicatorului, din satul Hosman, pentru a deveni un loc în care tineri voluntari din țările europene să poată fi găzduiți.

Inițiativa amenajării unui spațiu locuibil pentru voluntari în satul Hosman aparține coordonatorului proiectului, prof. Robert Kerker de la Heinrich-Wieland-Schule Pforzheim (Germania). Acesta a reușit să coopteze în proiect alte trei școli cu profil tehnologic, HTL Pinkafeld (Austria), Solski Center Celjie (Slovenia), Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu, precum și Asociația CEPIT, care, printr-un efort comun, își propun să transforme vechea locuință a predicatorului, astfel încât ea să devină utilă comunității.
În cadrul acestei a doua întâlniri, elevii și profesorii au muncit intens la realizarea măsurătorilor și a schițelor pentru releveul casei, care ulterior vor fi digitalizate – model 3D inteligent și detalii 2 D – prin folosirea metodei BIM (Building Information Modelling).
„Proiectul este unul important pentru noi și pentru hosmăneni. Satul Hosman este deja gazdă a mai multor evenimente de anvergură, cum ar fi Târgul de Crăciun sau festivalul Holzstock. Acestea au menirea să promoveze valorile autohtone, să capteze curiozitatea turiștilor și să anime viața culturală a satului. Proiectul în care liceul nostru este implicat nu face decât să completeze evoluția firească a lucrurilor”, spune prof. Angela Hadăr.
Următoarea întâlnire va avea loc în martie la școala austriacă și va avea ca scop planificarea, de asemenea cu ajutorul calculatorului, a modificărilor aduse casei, urmând ca în vara anului 2019 să se desfășoare execuția propriu-zisă.
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.