fbpx
Acum citesti:
Municipiul da bani elevilor de la Goga pentru a merge in SUA
Intreg articolul 2 minute de lectura

Municipiul da bani elevilor de la Goga pentru a merge in SUA

Primaria da din visteria locala suma 41.000 de lei pentru a-i ajuta pe cei 8 elevi ai Colegiului National “Octavian Goga” sa ajunga, alaturi de profesorul coordonator, in Statele Unite pentru a participa la “Zero Robotics High School Tournament”. Tot pentru a participa la aceasta competitie, la finele anului trecut, au primit ajutor financiar membrii echipei calificate de la Colegiul Lazar, acolo unde preda Prima Doamna.

“Consiliul Local a decis in sedinta extraordinara de astazi alocarea sumei de 41.000 de lei pentru elevii de la Colegiul Octavian Goga care au reusit sa ajunga in etapa finala a concursului organizat de NASA si Institutul de Tehnologie din Massachusetts.”, spune Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al municipalitatii sibiene.

Pentru fiecareia dintre cele doua echipe din liceele sibiene le mai trebuie inca aproximativ 10.000 de euro, copiii si-au incercat norocul si la Consiliul Judetean. De aici insa tinerii au plecat cu…felicitari si promisiuni de rasplata la intoarcere.

“Intreaga conducere a Consiliului Judetean manifesta deschidere fata de aceste performante pe care le-ati realizat, am analizat solicitarea dumneavoastra, dorim sa mentionam faptul ca, cu privire la cheltuielile de cazare si transport Consiliul Judetean are atributii, potrivit prevederilor legale in vigoare, strict cu privire la finantarea invatamantului special. (…) Cu privire la sprijinirea performantelor pe care le realizati, Consiliul Judetean in baza prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului numarul 114/2018 are posibilitatea sa premieze participarea la olimpiade, concursuri nationale si internationale cu conditia obtinerii unor distinctii. Veti participa si, ulterior, noi vom avea posibilitatea sa va premiem.”le-a explicat elevilor Elena Muntean, juristul institutiei.

Elevii de la Goga sunt cea de-a doua echipa care se califica la concursul organizat de catre NASA, MIT si Statia Spatiala Internationala.

“Noi ne-am calificat in faza finala a acestei competitii, adica codul scris si realizat de noi urmeaza sa fie testat pe Statia Spatiala Internationala.”, a declarat in fata consilierilor judeteni Radu Caprita, unul dintre membrii echipei.

Competitia consta dintr-un campionat live, coordonat de catre un astronaut aflat la bordul Statiei Spatiale Internationale. Competitia se desfasoara in colegii din SUA, Rusia, Australia si statele reprezentate in Agentia Spatiala Europeana.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.