fbpx
Acum citesti:
Bullyproof: Noua campanie anti-bullying organizată de Consiliul Județean al Elevilor Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Bullyproof: Noua campanie anti-bullying organizată de Consiliul Județean al Elevilor Sibiu

Un studiu desfășurat recent de Asociația „Salvați Copiii” aduce în prim-plan faptul că 1 din 4 elevi este constant victimă a bullying-ului din învățământul românesc – o carență cunoscută, însă tratată cu neglijență de către decidenții sistemului. În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor din Sibiu a hotărât să ia atitudine prin intermediul unei noi campanii pe cât de simplă, pe atât de unică și eficientă.  

Bullyproof este un proiect născut din dorința martorilor de a spune stop agresivității verbale sau fizice în rândul tinerilor. Prima întâlnire din cadrul campaniei a avut loc pe data de 1 decembrie, într-un decor plăcut și liniștit, în incinta librăriei Humanitas.

Elevii participanți și-au așternut experiențele personale pe hârtie, iar printre titluri se numără „Incult!”, „STOP!” sau „Fruntea sus!”,  cuvinte care s-au regăsit ulterior pe chipul fiecărui autor ca mărturie a curajului. Fotografiile astfel obținute se regăsesc pe paginile de Facebook și Instagram ale structurii, alături de textele în variantă digitală.

Albumul campaniei a crescut în scurt timp în popularitate, devenind cea mai cunoscută postare a paginii CJE Sibiu, motiv pentru care ne-am extins obiectivele astfel încât noul semestru școlar să ofere elevilor în continuare șansa de a-și face poveștile auzite. Pentru detalii despre desfășurarea proiectului ne puteți găsi pe Facebook: Consiliul Județean al Elevilor Sibiu sau pe Instagram: @cje__sibiu.

Bullyproof 1
Bullyproof 2
Bullyproof
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.