fbpx
Acum citesti:
E. Andronescu: E greşită prevederea legală că nu pot fi lăsaţi repetenţi copiii până la clasa a treia
Intreg articolul 1 minute de lectura

E. Andronescu: E greşită prevederea legală că nu pot fi lăsaţi repetenţi copiii până la clasa a treia

Legea prevede că nu pot fi lăsaţi repetenţi copiii până la clasa a treia, dar acest lucru trebuie schimbat, pentru că este o greşeală, a declarat la Digi24 ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. În replică, Oana Moraru, expert în educaţie, a explicat că acest lucru este împotriva oricăror studii, întrucât lăsatul repetent nu motivează copilul. Potrivit expertului, reponsabilizarea pentru pregătirea elevului trebuie îndreptată spre învăţător.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: „Din păcate, e o prevedere legală, până în clasa a treia copiii nu pot fi lăsaţi repetenţi. Cred că trebuie să revenim asupra acestui aspect pentru că, iată, unde suntem. Ajungem la clasa a opta şi constatăm că nu ştiu să scrie bine, să calculeze bine şi că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de clasa a opta.

Oana Moraru, expert în educaţie: „Nu ai voie să laşi copiii repetenţi, e împotriva oricăror studii, nu e niciun impact. Sunt studii întregi care arată că lăsatul repetent nu îl motivează pe copil, nu îl aduce mai repede pe calea cea bună.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.