fbpx
Acum citesti:
5 milioane de lei pentru lucrările de la școlile din Mediaș, în 2018
Intreg articolul 2 minute de lectura

5 milioane de lei pentru lucrările de la școlile din Mediaș, în 2018

Primăria Mediaș a alocat anul trecut aproximativ 5 milioane de lei pentru unitățile de învățământ. Banii au fost folosiți pentru lucrări de investiții și de reparații. 2,4 milioane de lei au mers pe investiții, iar 2,6 milioane de lei s-au folosit pentru lucrări de reparații.

De aceaste fonduri au beneficiat majoritatea școlilor și grădinițelor din municipiul de pe Târnava Mare. Finanțarea lucrărilor a fost asigurată de la bugetul local al Mediașului. Printre lucrările de investiții derulate anul trecut se numără amenajarea terenului de sport de la Școala Națională de Gaz, reabilitarea instalațiilor de încălzire, a sălii de sport și achiziționarea unei centrale termice la Școala Gimnazială Numărul 7 și construirea unei scări exterioare pentru evacuarea în caz de incendiu la Grădinița numărul 12.

De asemenea a fost construită o rampă pentru persoane cu dizabilități la Școala Gimnazială “Constantin Ioan Motaș” și a fost reabilitată fațada Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”. Una dintre lucrările de investiții finalizate anul trecut s-a referit la amenajarea unei săli de sport la Școala Gimnazială Istvan Bathory. Pentru aceasta a fost nevoie de reabilitarea unui corp clădire anexă, valoarea proiectului fiind de aproximativ 203.000 lei.

De investiții consistente a beneficiat anul trecut și Colegiul Tehnic Mediensis. Astfel, a fost reabilitată instalația de alimentare cu apă și încălzire, instalația de încălzire interioară și a fost achiziționată o centrală termică nouă. Totodată, a fost reabilitată curtea interioară a școlii. Valoarea totală a investițiilor a fost de aproximativ 1,1 milioane de lei.

„Pe parcursul anului 2018 am derulat la instituțiile de învățământ din municipiul Mediaș, atât lucrări de investiții cât și de reparații. Pot să vă spun faptul că la capitolul reparații am alocat pentru toate investițiile aproximativ 2,5 milioane de lei, iar la investiții aproximativ aceeași sumă. În cursul zilei de marți voi avea o întâlnire cu reprezentanții tuturor unităților de învățământ din oraș și împreună vom stabili lucrările pe care urmează să le efectuăm pe parcursul anului 2019. Sigur, mai exact vom putea spune exact ce vom putea face, doar după ce vom aproba bugetul Mediașului”, a declarat Gheorghe Roman, primarul Mediașului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.