fbpx
Acum citesti:
A venit vacanța, dar începe semestrul al doilea cu evaluări și bacalaureat
Intreg articolul 3 minute de lectura

A venit vacanța, dar începe semestrul al doilea cu evaluări și bacalaureat

În această săptămână se încheie cursurile primului semestru pentru elevi. De astăzi, 1 februarie, ei intră în vacanța intersemestrială. Va fi o vacanță scurtă, de doar o săptămână și se vor întoarce la ore, în 11 februarie. Semestrul II le aduce copiilor primăvara, o săptămână relaxantă și plină de activități în cadrul programului „Școala Altfel”, dar și multe provocări celor care doresc să participe la olimpiade și concursuri, dar și celor care au de susținut Evaluări Naționale și Bacalaureatul.

Semestrul se încheie în 15 iunie, odată cu începerea mult așteptatei vacanțe de vară. Săptămânile acestuia sunt despărțite de vacanța de primăvară care începe în 20 aprilie și se încheie în 5 mai. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Ce înseamnă semestrul II pentru elevii sibieni

Pentru elevii sibieni cel de-al doilea semestru înseamnă multă muncă și emoții pentru cei care aleg să-și testeze cunoștințele prin olimpiade și concursuri. În acest semestru au loc atât fazele județene, cât și cele naționale ale olimpiadelor școlare pentru toate disciplinele de învățământ de la gimnaziu și liceu. Tot în acest semestru au loc Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a și a VIII-a. Acestea vor fi urmate de etapa de admitere computerizată la liceu și clasa profesională. Să nu uităm de Examenul Național de Bacalaureat și de examenele de calificare nivel I, II, III și IV pentru învățământul profesional și tehnic.
De asemenea, Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu spune că sunt șanse mari ca și în acest an, la fel ca în ultimii ani 8 ani, să se susțină simularea Examenului de Evaluare Națională (clasa a VIII-a) și a Examenului Național de Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a).
Și pentru că semestrul al II-a nu înseamnă doar examene și stres elevii vor fi implicați în multe proiecte Erasmus+, vor avea parte timp de 5 zile de „Şcoala altfel”, program pe care multe dintre școlile sibiene îl derulează în lunile calde de primăvară. Data limită de organizare a „Școlii Altfel” fiind 31 mai.
Pe 5 iunie este sărbătorită Ziua învățătorului. Nu este o zi liberă, însă fiecare școală poate decide ce activități vor face elevii în acea zi.
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.