fbpx
Acum citesti:
Ministerul Educației a decis să renunțe la manualele unice și va organiza licitații pentru noi manuale
Intreg articolul 1 minute de lectura

Ministerul Educației a decis să renunțe la manualele unice și va organiza licitații pentru noi manuale

Ministerul Educației Naționale a renunțat la manualele unice introduse de fostul ministru Liviu Pop și a decis să cumpere manuale pentru elevi prin licitație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

Școlile vor avea manuale cumpărate la licitație, prin procedura standard, ce va fi anunțată prin sistemul de achiziții publice, iar contractele vor fi pentru patru ani, după cum reiese din Metodologia privind manualele școlare în învățământul preuniversitar, publicată înMonitorul Oficial, pe 5 februarie, de Ministerul Educației Naționale. Ecaterina Andronescu, ministrul educației, a renunțat astfel la ideea unor manuale unice, realizate de Editura Didactică și Pedagocică.

Potrivit documentului publicat, manualele ce vor fi cumpărate vor fi evaluate de 5 experți, a căror identitate va fi confidențială. Punctajul cu care un manual va trece de acești experți va fi de 95 din 100.

Ecaterina Andronescu a anunțat încă de la instalarea în funcție că intenționează să elimine aceste manuale unice, criticate de specialiști, în special din cauza greșelilor grave prezente în poginile acestor manuale.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.