fbpx
Acum citesti:
Eveniment pentru toți copiii din Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Eveniment pentru toți copiii din Sibiu

Sibiul găzduiește vineri, 8 februarie, un eveniment care aduce laolaltă copii și tineri din 11 localități din destinațiile de ecoturism Colinele Transilvaniei (care se întind în județele Sibiu, Mureș și Brașov) și Țara Hațegului-Retezat (județul Hunedoara). Membrii ai cluburilor de inițiativă comunitară GreenIMPACT, aceștia au lucrat împreună timp de doi ani pentru a descoperi patrimoniul local al zonelor în care trăiesc și pentru a învăța cum să contribuie la promovarea și valorificarea lui.

La evenimentul care are loc de la ora 14, în sala de Conferințe a hotelului Împăratul Romanilor, ei organizează o șezătoare cu obiceiuri, meșteșuguri și simboluri locale descoperite în cadrul celor aproximativ 30 de proiecte de serviciul în folosul comunității pe care le-au făcut până acum.

Cei care vor fi prezenți la eveniment vor afla au readus copiii din Biertan în actualitate un simbol local – Donariul; cum au reinventat copiii din Chirpăr brunch-ul; cum au creat copiii din Alțîna magneți de frigider sub formă de costum popular românesc și săsesc și cum au reușit copiii din Slimnic să negocieze cu Ministerul Culturii statutul de monument istorico-cultural pentru Turnul Înclinat din localitatea lor (cel mai înclinat din lume după cel din Pisa).

La eveniment participă, pe lângă reprezentanții cluburilor (lideri și câte doi membri) și partenerii pe care copiii și i-au făcut în comunitate – primari, directori de școli, reprezentanți ai GAL-urilor, Reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene, administrațiile de management ale ecodestinațiilor, antreprenori, proprietari de pensiuni, reprezentanți ai unor asociații de mediu/turism, meșteșugari etc.

“Cluburile de inițiativă comunitară pentru tineri GreenIMPACT, înființate în zone cu destinație ecoturistică de Fundația Noi Orizonturi cu sprijinul unor parteneri care cred în valoarea acestei inițiative – Romanian-American Foundation, Lidl Romania, Banca Transilvania, Fundatia Orange, Trasmec și Rotary Visio – au misiunea de a promova patrimoniul local. Peste 600 de copii, majoritatea din mediul rural, învață astfel despre comorile pe care le au acasă și despre cum pot să le pună mai bine în valoare. În acest proces ei devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii, dobândind valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.