fbpx
Acum citesti:
Un elev sibian cu șanse de calificare la Olimpiada „Științele Pământului” din Coreea de Sud
Intreg articolul 2 minute de lectura

Un elev sibian cu șanse de calificare la Olimpiada „Științele Pământului” din Coreea de Sud

Octavian Ianc, elev în clasa a X-a, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, s-a calificat zilele trecute în lotul lărgit de pregătire pentru etapa internațională a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”. Aceasta va avea loc în Coreea de Sud. El a participat, în perioada 1 – 4 februarie, la Suceava, la cea de-a XXIII -a ediție a etapei naționale a acestei competiții. Alături de el a participat și colega sa,  Raquela Vanessa Drăgan, elevă în clasa a XII-a a aceluiași colegiu. Cei doi s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.

După desfășurarea celor 8 probe (teorie și practică) susținute la 4 discipline (fizică, chimie, biologie și geografie) Octavian a fost premiat cu Mențiune, obținând locul 15 (din 108 elevi participanți), cu un total de 127,12 puncte (28 puncte – biologie, 40 puncte –chimie, 30,5 puncte – fizică și 28,62 puncte – geografie). Totodată, datorită rezultatului cumulat de la fizică a obținut Medalia de Argint, iar datorită rezultatului final și criteriilor de selecție specifice a fost selectat în lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională din Coreea de Sud. Din acest lot fac parte 10 dintre cei mai buni elevi. Băiatul va merge la București, unde se va pregăti timp de două săptămână, iar la finalul acestei pregătiri se va da un nou examen. Doar 4 din cei 10 vor ajunge în Coreea.
Octavian Ianc a făcut parte și din echipa „Quaternion”, echipă ce a obținut premiul III la concursul „Zero Robotics High School Tournament” organizat de NASA și M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology).

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.