fbpx
Acum citesti:
Educație de calitate pentru copiii cu dificultăți de învățare
Intreg articolul 2 minute de lectura

Educație de calitate pentru copiii cu dificultăți de învățare

În perioada 4 – 8 februarie s-au desfăşurat la Sibiu activităţile din cadrul  proiectului Erasmus Plus Ka2 „Coordination of help for students with dyslexia – right service, right time” (Corsera). Proiectul are ca obiective schimbul de bune practici în coordonarea şi oferirea unei educaţii de calitate pentru copiii cu dificultăţi de învăţare, expunerea modului de identificare, remediere şi suport educaţional oferit în fiecare sistem de învăţământ din cele trei ţări partenere ale proiectului.
Activităţile din cadrul întâlnirii de la Sibiu au avut ca participanţi unii membri ai proiectului Corsera şi din comunitatea locală profesori, copii şi părinţi interesaţi de problematica prezentată. Partenerii români au oferit în cadrul work shopurilor exemple de abodare a dificultăţilor de învăţare în România, studii de caz şi activităţi practice în care s-au implicat şi au lucrat împreună partenerii internaţionali din proiect şi membrii comunităţii locale.
 Pentru participanţii locali au fost de interes în mod special tehnicile ICT (softuri şi aplicaţii educaţionale) de compensare şi remediere a dislexiei prezentate teoretic şi practic de către partenerul din Danemarca, de asemenea au fost oferite exemple de softuri şi aplicaţii educaţionale utilizabile în România.
Parteneri în proiect au fost Latvian Dyslexia Association din Letonia,  HF & VUC FYN din Danemarca şi Asociaţia  Edu Transilvania din România.
Poza 1
Poza 2
Poza 3
Poza 5
Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.