fbpx
Acum citesti:
Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” implicată în cel mai mare proiect internațional
Intreg articolul 2 minute de lectura

Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” implicată în cel mai mare proiect internațional

Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” din Rășinari s-a alăturat celui mai mare proiect internațional creat vreodată. Este vorba despre „Innovate Your Dreams 2019”, un proiect desfășurat pe întreg mapamondul, care își propune să ajute elevii să înțeleagă și să se pregătească pentru meseriile viitorului. 

Programul se bazează pe cele mai recente studii, care au concluzionat că „65% dintre copiii care intră astăzi în școala primară vor ajunge în cele din urmă să lucreze în domenii complet noi, având meserii care încă nu există. În timpul proiectului, elevii claselor V – VIII de la  Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu”, îndrumaţi de profesorii Ileana Dămean şi Alexandra Bega, vor afla despre meseriile care vor fi create în viitor și despre rolul tehnologiei în transformarea lumii. Proiectul își propune, de asemenea, să ajute profesorii să înțeleagă educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) prin învățarea bazată pe proiect și să-i învețe cum să construiască abilitățile de care elevii au nevoie în viitor pentru a face faţă schimbărilor continue din societatea contemporană.

Trei din cele șaptesprezece Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (SDG) descrise în Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă vor fi discutate și analizate în detaliu de catre profesorii coordonatori și elevii lor, (de exemplu educație de calitate, energie accesibilă și curată, industrie, inovare și infrastructură) ca parte din sarcinile de proiect. Activitățile, care promovează viziunea STE(A)M și experiențele bazate pe STEM, se desfășoară pe durata a șapte săptămâni. În fiecare săptămână profesorii primesc sarcini pe care le pun în aplicare cu elevii lor.

Fondatorul proiectului este pedagogul Khurram Shehzad din Pakistan. Mai mulți de 2.000 de profesori și peste 1.000.000 de elevi din 55 de țări participă la proiect, acesta devenind astfel, cel mai mare proiect școlar internațional, în care profesorii și elevii comunică, iși prezintă rezultatele muncii și fac schimb de bune practicii, în mediul virtual.

iyd2019
8
6

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.