fbpx
Acum citesti:
Profesorii și învățătorii, nemulțumiți de sâmbetele lucrătoare. Azi negociază cu inspectoratul vacanța din mai
Intreg articolul 2 minute de lectura

Profesorii și învățătorii, nemulțumiți de sâmbetele lucrătoare. Azi negociază cu inspectoratul vacanța din mai

Sindicaliștii din învățământ și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu se întâlnesc în această dimineață la sediul IȘJ pentru a discuta decizia luată de autorități cu privire la vacanța elevilor din perioada 6 – 10 mai și recuperările din zilele de sâmbătă. Întâlnirea are loc în urma nemulțumirilor din rândul părinților și al profesorilor cu privire la aceste decizii.

Sâmbătă, 2 martie, Asociația Mâini Unite din Sibiu a propus o petiție online prin care se cere IȘJ-ului respectarea dreptului la repaus. „Am studiat alături de colegele mele din asociație textele legilor și considerăm că această decizie de recuperare a orelor sâmbăta este abuzivă”, declară Ana Maria Micu, președinta asociației.

„Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a emis adresa cu nr 2515/01.03.2019 care are ca scop stabilirea calendarului de recuperare în zile de sâmbătă pentru perioada 6-10 mai 2019 , afectată de închiderea unităților de învățământ pe perioada Summitului European.

Având în vedere că această hotărâre a fost adusă la cunoștința părților implicate cu mai puțin de 24 de ore înainte de a fi aplicată și încalcă drepturile prevazute de Constituția României, Legea Educației Naționale Art 80 alin. 1 și 2, Contractul Colectiv de Muncă la nivel de Ramura , Codul Muncii și Statutul Elevului , atât pentru elevi cât și pentru profesori, solicităm IȘJ SIBIU :

– anularea adresei cu nr 2515/01.03.2019
– motivarea tuturor absențelor din data de 2 Martie 2019
– dreptul ca instituțiile de învățământ să-și stabilească propriul plan de recuperare
– eliminarea obligativității instituțiilor de învățământ preșcolar de a recupera săptămâna 6-10 mai cu menținerea tuturor drepturilor salariale pentru educatori și personal auxiliar”, se arată în petiția online.

Până la ora actuală s-au adunat peste 1.200 de semnături ale părinților și dascălilor.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.