fbpx
Acum citesti:
ULBS va primi finanțare în continuare de la Continental
Intreg articolul 3 minute de lectura

ULBS va primi finanțare în continuare de la Continental

Oswald Kolb- directorul general al Continental Sibiu,  Ioan Bondrea- rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Liviu Roșca- decanul Facultății de Inginerie și Angela Bănăduc- decanul Facultății de Științe  au reînoit contractul de colaborare dintre cele două instituții pentru încă 3 ani, contract care prevede finanțarea universității sub forma unor burse acordate studenților și dotarea unor laboratoare. 

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va primi în continuare finanțare pentru dotarea a cinci laboratoare  cu echipamente necesare susținerii cursurilor de informatică. De asemenea, compania Continental va subvenționa burse atât pentru studenții aflați la programele de licență, cât și pentru cei de la masterat și doctorat. În prezent peste 100 de studenți aflați la programele de licență beneficiază de o bursă în valoare de 500 de lei/ lună până la absolvire. De asemenea, în fiecare an compania oferă alte 35 de burse pentru masteranzi, respectiv între 3 și 5 burse pentru cei aflați la doctorat.

În ultimii 6 ani, au avut loc investiții  în valoare de aproximativ 500.000 euro în echiparea laboratoarelor cu tehnologii de ultimă generație, organizarea și susținerea competițiilor studențești la cel mai înalt nivel, precum și inițierea și susținerea de noi cursuri în curricula opțională.

„Până în prezent au reușit să finalizăm lucrările de dotare la 7 laboratoare din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, 6 dintre acestea fiind la Facultatea de Inginerie, iar unul la Facultatea de Științe. Două dintre laboratoare au fost renovate anul trecut și au presupus lucrări pe parte de electrică, dotări privind echipamentele necesare susținerii cursurilor. Investiția de anul trecut la Facultatea de Inginerie a fost în jur de 35.000 euro. În momentul de față avem în jur de 35 de colegi care predau atât la Facultatea de Inginerie, cât și la Facultatea de Științe, care predau atât cursuri din curricula obligatorie, cât și din cea opțională pentru a oferi un sprijin facultăților.” potrivit lui Alice Nistor, purtătorul de cuvânt al companiei Continental.

Continental a dezvoltat un parteneriat de succes cu Universitatea “Lucian Blaga” încă de la venirea companiei în Sibiu, în 2003. În cei 15 ani de colaborare a avut loc echiparea laboratoarelor, au fost organizate de cursuri de specialitate pentru domeniul automotive, precum şi numeroase oportunități oferite studenților în vederea dezvoltării lor profesionale.

„Acordul de parteneriat cu Continental înseamnă și susținerea studenților prin burse, dar cel mai important este că noi creăm împreună competențe. Până în prezent, acest tip de colaborare dintre Facultatea de Științe și specialiștii companiei s-a materializat prin adaptarea curiculei prin introducerea anumitor cursuri opționale. Am reușit să dotăm un laborator de informatică care are mai multe echipamente adecvate și avem în derulare și alte dotări. De asemenea, în facultatea noastră împreună cu specialiști ai firmei ”, a declarat pentru Sibiu 100% Angela Bănăduc, decanul Facultății de Științe din Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.