fbpx
Acum citesti:
Competiții pentru olimpiadele naționale pentru elevii de la “Axente Sever” Mediaș
Intreg articolul 2 minute de lectura

Competiții pentru olimpiadele naționale pentru elevii de la “Axente Sever” Mediaș

Mai mulți elevi din cadrul Liceului Teoretic “Axente Sever” din Mediaș au câștigat sau sunt în competiții pentru a-și asigura participarea la fazele naționale ale diferitelor olimpiade școlare.

Păstrând tradiția ultimilor ani, în care geografia a dat un olimpic național, în acest an 2019 primul olimpic calificat la faza națională de geografie se numește Sebastian Nicolae Fetean și este în clasa a X-a Matematică Informatică. Acesta a obținut locul I la nivelul claselor a X-a din județ. De asemenea, o performanță remarcabilă la olimpiada județeană de geografie a mai obținut Robert Cristea din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, câștigător al locului III.

Acestora li se adaugă mențiunile obținute de Diana Nicula din clasa a IX-a Științe Sociale și Ștefan Muntean din clasa a IX-a Matematică Informatică, Maria Morari din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză și de elevii Ciprian Gritto și Anne Marie Loeillot, ambii din clasa a XII-a Științe Sociale.

La un pas de olimpiada națională de limba engleză se află eleva Ioana Blaga din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză. Aceasta a obținut cel mai mare punctaj la faza județeană a acestei discipline și va susține proba de baraj sâmbătă, 16 martie. Ioana Blaga are un istoric amplu dedicat limbii engleze, atât anul trecut cât și anul acesta calificându-se la faza regională a concursului Public Speaking.

“Le dorim succes elevilor calificați, ii felicităm pe toti elevii participanți și pe cadrele didactice care i-au indrumat, și așteptăm alte rezultate similare și de la olimpiadele județene ale celorlalte discipline de invățământ”, spun reprezentanții Liceului Teoretic “Axente Sever” Mediaș.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.