fbpx
Acum citesti:
Un elev eliminat din examenul de simulare a Evaluării Naționale la matematică
Intreg articolul 1 minute de lectura

Un elev eliminat din examenul de simulare a Evaluării Naționale la matematică

Un elev de clasa a VII-a a fost eliminat, astăzi, din examenul de simulare la proba de matematică a Evaluării Naționale. Acesta este elev la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu spun că a fost scos afară din sala de examen în urma unei tentative de copiere a răspunsurilor de la un coleg.

Evenimentul s-a peterecut în contextul în care elevii de clasa a VII-a și a VIII-a au susținut astăzi, între orele 9:00 și 11:00 simularea probei de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2019.

La clasa a VII-a din cei 3.781 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.512 elevi (92,88%), 269 dintre ei absentând.

La clasa a VIII-a din cei 3.551 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.333 elevi (93,86%) . 218 au absentat.

Următoarea etapă a simulării examenului de Evaluare Națională se va desfășura în 13 martie la limba și literatura maternă germană sau maghiară. Rezultatele obținute de elevi vor fi comunicate în 22 martie 2019.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.