11.2 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Peste 1.000 de ouă, încondeiate de studenți în această seară

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Peste 1.000 de ouă vor fi încondeiate de către studenții români și străni în cadrul unui concurs aflat la cea de a patra ediție. Tinerii își dau întâlnire astăzi, 17 aprilie, de la ora 19:00, iar evenimentul se va desfășura în toate căminele Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Este o inițiativă a conducerii universității menită să le amintească studenților obiceiurile zonelor din care provin și să vopsească ouăle în tradiția specifică acelei zone.
„Concursul devenit tradițional va fi o oportunitate pentru studenți de a aduce în fața celorlalți obiceiurile de acasă, din zona din care vin. Încondeiatul ouălor va reprezenta o activitate inedită și pentru studenții străini care studiază la ULBS prin programele Erasmus. Ei vor fi inițiați de către colegii români, în taina acestui obicei”, a declarat conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct.
În total, studenții vor încondeia aproximativ 1.000 de ouă, vor coace cozonaci și gogoși de post.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sibianca Natalia Maria Rusu a câştigat Marele Premiu şi Trofeul Festivalului Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu”

Natalia Maria Rusu, elevă a profesoarei Mariana Anghel de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect