5.7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Elevi și profesori de la Școala 23 au vizitat Grecia în cadrul unei mobilități Erasmus

Cele mai citite

Șapte eleve din clasa a VIII-a, alături de profesorii Ionela Bischin-Mladin, Maria Vulcu și Delia Căzilă, au participat săptămâna trecută la prima mobilitate cu elevii din cadrul proiectului Erasmus+ „Creer une revue europeenne”.  Între 1 și 6 aprilie, elevii școlilor partenere din Franța, România și Grecia, s-au întâlnit pentru prima dată la Colegiul Aigaleo din Atena, Grecia, și au colaborat timp de o săptămână pentru definitivarea articolelor pe tema identității. 
„Nu a fost ușor să depășim emoțiile, barierele lingvistice și culturale, dar acum avem mult mai multă încredere în noi și suntem mai motivate să ne pregătim pentru viitor”, au afirmat elevele. De asemenea, ele au putut descoperi peisajele Greciei, au vizitat Acropolele, istmul din Corint, amfiteatrul antic din Epidaur și orașul Nafplio, locuri în care au visat să ajungă.
Cadrele didactice au apreciat și ele generozitatea și ospitalitatea partenerilor greci, în special atitudinea părinților elevilor Colegiului Aigaleo, care se implică foarte mult în activitățile școlii.
Le-au vorbit colegilor și părinților despre tot ceea ce i-a impresionat, despre felul în care elevi, profesori și părinți au colaborat în cadrul Festivalului Valorilor Românești, un festival cu invitați din 5 județe, care s-a desfășurat în cadrul școlii.
„Sperăm să transmitem invitaților noștri măcar o parte din căldura sufletească pe care am primit-o în Grecia și așteptăm cu drag cea de-a doua mobilitate transnațională cu elevii, care va avea loc la Sibiu, la Școala gimnazială nr. 23, în perioada 7-12 octombrie 2019”, adaugă Ionela Bischin-Mladin, coordonatorul proiectului.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Se lucrează la versanții de pe Valea Oltului. Circulația va fi îngreunată

Circulația rutieră se va închide în reprize, joi, în zona localității Călimănești, pentru executarea unor lucrări.Centrul Infotrafic din Inspectoratul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect