5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Elevi și profesori din patru țări s-au reunit la Hosman în cadrul unui proiect Erasmus

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Sfârșitul semestrului II a însemnat pentru câțiva elevi și profesori de la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu o nouă provocare, și anume, a patra întâlnire din cadrul proiectului „Digitalisierung im Bauwesen”, finanțat de către programul Erasmus +.
Satul Hosman a fost gazda acestei reuniuni pentru a doua oară. Aici, elevi din patru țări, de la școli cu profil tehnic, au avut ocazia să se perfecționeze în domeniul construcțiilor, să exerseze limba engleză, să își valorifice potențialul creativ și să își lărgească sfera de cunoaștere, participând la reabilitarea casei predicatorului. Dacă în cadrul întâlnirii din luna decembrie, elevii au realizat măsurătorile, pe care, apoi, le-au prelucrat prin intermediul calculatorului, de această dată s-a lucrat efectiv la restaurarea casei. Vremea favorabilă a permis ca reparațiile să se desfășoare conform planificărilor, astfel încât la sfârșitul săptămânii toți s-au bucurat să observe roadele muncii lor, având în vedere că fiecare școală participantă a avut una din următoarele sarcini: montarea conductelor pentru instalația sanitară, refacerea instalației electrice, montarea instalațiilor interioare de încălzire centrală, schimbarea pardoselii.
În timpul liber membrii proiectului au avut ocazia să viziteze câteva zone de interes turistic din apropiere (orașul Sighișoara și Palatul Brukenthal din Avrig), să se relaxeze la ștrandul Aqua Club Elatis din Avrig sau să studieze specificul românesc la o stână de oi.
Următoarea întâlnire va avea loc în octombrie, tot la Hosman, deoarece proiectul este unul ambițios, menit să demonstreze îndemânarea elevilor din cele patru școli și să cultive interesul pentru tehnologia modernă.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect