4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Elevii de la Colegiul „Goga”, suspecți de gripă, ar fi contactat virusul după ce au plecat dintr-o tabără din Păltiniș

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Nouă elevi din clasa I C de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu sunt suspecți de gripă, fiind izolaţi la domiciliu. Potrivit Direcției pentru Sănătate Publică a Județului Sibiu, se pare că ei au acuzat simptome după ce au fost într-o tabără de schi la o pensiune din Păltiniș.
„Au fost recoltate în cursul acestei săptămâni două probe pentru detectare de virus gripal, de la doi elevi ai Colegiului Național “Octavian Goga” Sibiu, unde s-au semnalat nouă cazuri cu suspiciune de gripă la clasa I C, demarându-se o investigaţie epidemiologică privind un posibil focar în colectivitate. Din primele informații culese, reiese faptul că elevii au participat la o tabără de schi, organizată la o pensiune din Păltiniș, iar cazurile de îmbolnăvire au debutat imediat după plecarea din tabără”, a precizat Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Sănătate Publică a Județului Sibiu.
Toți bolnavii au fost izolați la domiciliu, cu tratament antiviral, fiind recomandată suspendarea temporară a cursurilor până în 21 februarie.
Conform DSP Sibiu, probele recoltate sunt în curs de investigare.
„Rămân valabile toate recomandările privind măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor și folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) și respectarea unui regim de viață sănătos (alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare), esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și gripă, ținându-se cont în special de evitarea oricăror aglomerații din spațiile publice”, a mai transmis DSP Sibiu.
Între 10 – 16 februarie, în județul Sibiu s-a înregistrat o ușoară scădere a numărului virozelor și cazurilor de gripă, în raport cu săptămâna precedentă.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect