10.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Admiterea în învățământul profesional: aproape 2.000 de locuri, în județul Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Aproximativ 2.000 de locuri sunt puse la bătaie pentru admiterea în învățământul profesional, în județul Sibiu.
Potrivit calendarului Ministerului Educației și Cercetării, în perioada 29 iunie – 3 iulie și în 6 iulie secretariatele unităților de învățământ gimnazial vor completa, la cererea elevilor și a părinților, fișa de înscriere în învățământul profesional de stat, cu informațiile privind datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele și mediile obținute la Evaluarea Națională.
De asemenea, în această perioadă se va desfășura și înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care organizează proba de preselecție în învățământul profesional, pe baza fișei de înscriere în învățământul profesional de stat.
În 6 iulie se vor afișa listele cu numele candidaților înscriși în învățământul profesional.
Zilele de 7 și 8 iulie sunt dedicate candidaților care optează pentru unitățile de învățământ și calificările la care se organizează sesiune de preselecție. Tot atunci vor fi comunicate și rezultatele.
Din 3 august încep repartizările și redistribuirile pe locurile libere și rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere județeană.
Întregul calendar al admiterii în învățământul profesional este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Educației. 
În total, sunt disponibile 1.975 de locuri în învățământul profesional, în județul Sibiu.
Printre unitățile de învățământ din județ cu cele mai multe locuri se numără Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș (specializări precum Comerciant – vânzător, Electronist aparate și echipamente, operator la extracția, tratarea, transportul și distribuția gazelor), Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita, Colegiul Tehnic „Cibinium” Sibiu, Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș, Colegiul Tehnologic „Independența” Sibiu, Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului, Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” Tălmaciu, Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, Liceul Tehnologic „Stănescu Valerian” Târnava, Liceul Tehnologic „Automecanica” Mediaș și Liceul Tehnologic Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Bărbatul rănit grav pe A1, în zona Veștem, în continuare în stare gravă la ATI

Bărbatul de 51 de ani, rănit grav în accidentul de joi de pe A1, în zona Veștem, se află...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect