1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Cum pot fi încheiate mediile școlare în acest an

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

 
Mediile elevilor vor fi încheiate în semestrul al doilea al acestui an școlar cu minimum două calificative sau note. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, elevii nu vor mai susține teze pentru acest semestru.
MEC prevede câteva situații în care mediile elevilor pot fi încheiate.
De exemplu, dacă elevul are cel puțin două note în semestrul al doilea, dar activitatea sa online nu poate fi valorificată, atunci situația școlară semestrială se poate încheia doar cu aceste două calificative/note. De asemenea, dacă elevul are cel puțin două calificative/note în semestrul al doilea și i se poate valorifica activitatea online, atunci situația școlară semestrială se poate încheia și cu mai mult de două calificative/note.
„Dacă elevul are doar o notă în semestrul al doilea și nu i se poate valorifica activitatea desfășurată online, atunci a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru. Dacă elevul are doar un calificativ/o notă în semestrul al doilea și i se poate valorifica activitatea desfășurată online, atunci situația sa școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note”, arată MEC.
În plus, dacă elevul nu are niciun calificativ/nicio notă și nu i se poate valorifica activitatea online, atunci media semestrului I devine media anuală, iar dacă elevul nu are nicio notă în acest semestru și i se poate valorifica activitatea online, atunci situația școlară semestrială se poate încheia cu cel puțin două note.
„Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și nu poate fi valorificată activitatea online, cadrul didactic decide împreună cu elevul/părintele/susținătorul legal data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală. Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 și se poate valorifica activitatea online, atunci media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puțin două note”, mai precizează reprezentanții Ministerului.
Aceștia spun că valorificarea activității online se face cu acordul elevului sau al părintelui.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect