17.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Înscrierile la liceu continuă până luni. Cea de-a doua etapă de admitere începe în 24 iulie

Cele mai citite

În această perioadă, până luni, 20 iulie, absolvenții de clasa a VIII-a repartizați la liceu își pot depune dosarele de înscriere în unitățile de învățământ pe care le vor urma începând din această toamnă.

Candidaţii își pot depune sau transmite online dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost repartizaţi.
Marți, 21 iulie, este programată transmiterea de către unitățile de învățământ liceal de stat a situației locurilor rămase libere, în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
Potrivit calendarului Ministerului Educației și Cercetării, între 22 – 24 iulie, comisiile județene de admitere vor rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
„Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte: cererea de înscriere (primită de la liceu, formularul diferă de la o școală la alta); cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; (unele licee solicită și copii de pe actele de identitate ale părinților); adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a; foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale); fişa medicală (în aceasta se solicită și dovada vaccinărilor de către unele școli)”, arată Ministerul Educației.
254 de elevi din județul Sibiu, nerepartizați
La nivelul județului Sibiu, au fost repartizați 2.226 de elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 1.025 de candidați la filiera teoretică și 1.201 la filiera tehnologică. „Menționăm că din cei 3.889 de elevi absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși la examenul de Evaluare Națională 3.537 de elevi, din care 3.230 de elevi au fost prezenți și 307 de elevi au fost absenți”, a explicat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.
De asemenea, au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate 189 de elevi la specializări vocaţionale, 30 pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă, opt în învățământul liceal pe locurile speciale ale elevilor cu CES, 533 pe locurile de învățământ profesional și 195 de elevi în învățământul profesional dual. Cinci candidați au fost admiși, anul acesta, cu media generală 10.
Potrivit lui Dincă, 254 de candidați nu au fost repartizați, pentru că nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal.
„Elevii care nu au fost repartizaţi vor intra în următoarea etapă de admitere, din 24 iulie – 3 august, alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziția „Epoca de aur: Ieri, (azi) și mâine” de Andrei Pandele ajunge și la Sibiu

După București și Timișoara, expoziția de fotografie a lui Andrei Pandele, organizată de Universitatea Brighton (UK), Asociaţia Culturală Neo...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect