4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Nouă elevi și doi profesori, diagnosticați pozitiv cu COVID-19

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Nouă elevi și doi profesori sunt depistați cu COVID-19, fiind, în prezent, internați. Este vorba despre elevi de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu și Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, precum și despre două cadre didactice, de la grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu și Școala Gimnazială Racovița.

De asemenea, potrivit IȘJ Sibiu, au fost diagnosticați pozitiv cu coronavirus și două cadre nedidactice, de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu.
În plus, 252 de persoane sunt carantinate/izolate: 228 elevi, 16 cadre didactice, trei angajați din rândul personalului didactic auxiliar și cinci din celui nedidactic.
În prezent, două unități de învățământ din județul Sibiu se află în Scenariul Roșu, respectiv Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu și ciclul gimnazial al Școlii Gimnaziale Racovița. 302 de unități de învățământ se află în Scenariul 1, iar 33 în Scenariul 2.
„În comparație cu datele oferite miercuri, 07.10.2020, s-a modificat numărul persoanelor spitalizate (a scăzut cu 1 cadru didactic) și numărul persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 1 cadru didactic, dar a scăzut cu 21 elevi și cu 2 din personalul nedidactic), în total fiind 252 persoane (față de 274 în 07.10.2020). Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect