22.2 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Proiecte europene: Tablete, laptopuri și materiale de protecție pentru școlile din Mediaș

Cele mai citite

Primăria Mediaș va depune două cereri de finanțare din fonduri europene pentru siguranța sanitară în unitățile de învățământ din oraș, dar și pentru achiziționarea de tablete, laptopuri și alte echipamente necesare pentru desfășurarea cursurilor online.

Primul proiect este pregătit pentru Programul Operațional Competitivitate și este intitulat „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice online din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou”. Proiectul are o valoare de 11,6 milioane lei iar prin intermediul acestuia se dorește achiziționarea unui număr de 5.876 de tablete pentru uz școlar, 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, 204 camere web, 282 de tablete interactive, dar și 276 de routere pentru sălile de clasă din instituțiile de învățământ medieșene.
Potrivit responsabililor administrației locale medieșene, toate aceste cifre au rezultat în urma consultărilor cu conducerile unităților de învățământ, dar și a completării unor chestionare pentru a identifica nevoile aferente.
A doua cerere de finanțare care urmează să fie depusă de către municipalitate va fi în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare și vizează proiectul „Consolidarea capacității unităților de învățământ din municipiul Mediaș în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2”. Prin derularea acestui proiect se urmărește dotarea celor 20 de unități de învățământ preuniversitar din municipiu cu măști de protecție pentru adulți și copii, dezinfectant pentru suprafețe și mâini, nebulizator, dispensere pentru hârtie, dar și halate de unică folosință. Valoarea totală a acestui proiect este de peste 6 milioane de lei.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

VIDEO: Un sibian va fi amendat cu cel puțin 30.000 de lei. Ce a făcut bărbatul

Un sibian se va alege cu o amendă uriașă după ce a aruncat deșeuri din construcții la o platformă...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect