7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Ministerul Educației face noi precizări cu privire la activitatea din școli, în contextul pandemiei de Covid-19

Cele mai citite

Ministerul Educației a anunțat astăzi că va comunica din timp modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

În conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal au fost suspendate, începând cu data de 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile.
„Menționăm că, în funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia inițială de suspendare și de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației și Cercetării va analiza și stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, transmite Ministerul Educației.
Reprezentanții MEC au precizat, de asemenea, că în această perioadă, în care cursurile nu se pot desfășura „față în față”, procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020.
„În situațiile în care procesul didactic întâmpină dificultăți, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet”, mai precizează MEC.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cât va mai dura vremea rece din România

Vremea rece, cu ploi, lapoviță și ninsoare va mai dura cel puțină până săptămâna viitoare, a anunțat șeful ANM.Directorul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect