4.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

O școală și două grădinițe din județul Sibiu vor începe noul semestru în mediul online

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

 

Trei unități de învățământ din județul Sibiu vor începe, luni, odată cu debutul celui de-al doilea semestru, școala în mediul online. Conform ultimelor date transmise de Prefectura Sibiu în cursul zilei de sâmbătă, este vorba despre Școala Gimnazială Alma, Grădinița cu Program Normal Alma și Grădinița cu Program Normal Agârbiciu.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare, sâmbătă, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 5/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ din județul Sibiu în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2.
În Alma, conform datelor transmise de Prefectura Sibiu, rata de incidență COVID este de 3.71/ mia de locuitori. Aici, trei localnici din cei 808 au fost diagnosticați cu noul coronavirus, astfel că localitatea se află în scenariul roșu. Acest scenariu presupune ca preșcolarii și elevii din clasele I-IV să meargă, fizic, la cursuri, însă autoritățile au decis prelungirea învățământului online și pentru ei, după cum arată Hotărârea aprobată astăzi de CJSU Sibiu.
La Agârbiciu clădirea unde funcționează Grădinița este în reabilitare, autoritățile locale precizând că, până la finalul lunii februarie, totul va reveni la normal.
„Grădinița din Agârbiciu este în reabilitare în prezent. Primăria a promis că, până la finalul lunii februarie, lucrările vor fi finalizate. Acest lucru înseamnă că, timp de trei săptămâni, copiii vor face cursuri online”, a explicat, pentru Sibiu100%, Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.
„În situaţii justificate de infrastructură şi resursele existente, unităţile de învăţământ pot desfăşura activităţi didactice în sistem online cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu”, arată Mircea Crețu, prefectul Sibiului și președintele CJSU Sibiu.
Scenariile, aprobate săptămânal 
Conform prevederilor Ordinului comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3235/93/2021, scenariul de funcționare al unităților de învățământ se va actualiza în funcție de evoluția epidemiologică, în baza criteriului epidemiologic privind rata de incidență cumulată la nivelul localității, respectiv a numărului total de cazuri noi din ultimele 14 zile, raportat la 1000 de locuitori.
Scenariul 1, ce presupune că incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori, înseamnă participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor.
Scenariul 2, cu incidența cumulată în ultimele 14 zile cuprinsă între 1/1000 – 3/1000 de locuitori, înseamnă participarea fizică a tuturor preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Elevii celorlalte clase participă online.
Scenariul 3, cu incidența de peste 3/ mia de locuitori, înseamnă participarea fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor învățământului primar, celelalte clase participă online.
„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în baza situației epidemiologice și a ratei incidenței cumulate la 14 zile, pentru fiecare localitate în parte, calculată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu și a propunerii efectuate de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu va analiza și aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ în parte”, arată Prefectura Sibiu.
 
Unitățile de învățământ din județul Sibiu care vor învăța conform scenariului roșu, respectiv galben, sunt: 
 

 
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect