13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Copiii de grădiniță și de ciclu primar, la școală în scenariul roșu. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Cele mai citite

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că, având în vedere scenariile privind participarea fizică la ore, copiii de grădiniță și de ciclu primar merg în continuare la școală chiar dacă incidența îmbolnăvirilor cu Covid este de peste 3 la mia de locuitori deoarece „în clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online”. De asemenea, el a spus că, cel puțin până la apariția noii tulpini, cei mici erau mai puțin vulnerabili.

Sorin Cîmpeanu a spus, luni seara, în cadrul unui interviu la Aleph News, că cei mici merg la școală și în scenariul roșu pentru că în învățământul primar și la grădiniță este cel mai greu de imaginat cum se face predarea online.
„Eu am fost astăzi în mai multe grădinițe, am văzut bucuria copiilor. Cum să te joci online cu ei? În clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online”, a declarat ministrul.
Potrivit acestuia, sunt 167.000 de copii în clasa pregătitoare și 168.000 de copii în clasa întâi.
„De aceea am prioritizat grădinițele și învățământul primar. În Europa, din cele 27 de state, în momentul acesta doar trei nu au deschis grădinițele și învățământul primar. Toți au redeschis sau unii nu au închis deloc”, a afirmat ministrul.
Un alt motiv invocat de Cîmpeanu este că, cel puțin până la apariția noii tulpini, cei mici erau mai puțin vulnerabili. După prima zi de școală, oficialul din Guvern a estimat prezența la învățământul primar „undeva până la 80%”, în timp ce pentru cei mari este mai slabă. În ceea ce privește universitățile, ministrul a declarat că are marți o întâlnire cu rectorii, iar recomandarea sa a fost ca studenții să fie anunțați cu cel puțin 7 zile înainte de deschiderea sau nu a universităților.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect