13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Patru unități de învățământ din județ își mută cursurile în mediul online

Cele mai citite

Patru unități de învățământ din județul Sibiu vor intra în scenariul roșu, începând cu săptămâna viitoare. În perioada 15 – 19 februarie, la școlile din Pelișor, Cașolț și Curciu vor reveni, fizic, la cursuri doar preșcolarii și elevii din ciclul primar.

„În perioada 15-19.02.2021, având în vedere rata de incidență, pe localități, a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 raportată de către Prefectura Sibiu și D.S.P. Sibiu în 11.02.2021 și 12.02.2021, 26,09% din elevii înscriși în unitățile de învățământ din județul Sibiu vor desfășura orele în sistem online”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
Conform acestuia, în scenariul galben vor învăța 150 de unități de învățământ din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Șelimbăr, Tălmăcel, Agârbiciu (Școala Gimnazială Agârbiciu), Valea Viilor, Șura Mică, Cristian, Porumbacu de Jos, Sadu, Scoreiu, Slimnic, Bârghiș, Porumbacu de Sus, Dobârca, Jina, Apoldu de Sus, Hamba, Valchid și Copșa Mică. Scenariul galben presupune ca preșcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale se vor prezenta la școală.
În scenariul verde, adică toți preșcolarii și elevii se vor întoarce la cursuri, se află 197 de unități de învățământ.
„Chiar dacă unele localități sunt în scenariul roșu sau galben, elevii de la grădiniță sau de la clasele pregătitoare – IV vor merge la școală, deoarece în aceste localități nu sunt clase de învățământ gimnazial, elevii desfășurând cursurile în alte localități (exemplu localitățile: Pelișor, Porumbacu de Sus și Hamba). Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal Agârbiciu vor desfășura, în continuare, orele în sistem online, lucrările la clădirea acestei grădinițe nefiind finalizate”, spune Dincă.
Elevii din Mihăileni, mutați la școala din Metiș
Acesta adaugă faptul că o situație aparte există în localitatea Mihăileni (ce are rata de incidență de peste 3 la mie), unde clădirea unității de învățământ se află în stadiul de renovare. Elevii ce au domiciliul în Mihăileni vor desfășura orele la Școala Gimnazială Metiș, sat aparținător comunei Mihăileni.
Orele se desfășoară în sistem online și la clasa Pregătitoare de la Școala Gimnazială ”Badea Cârțan” Cârțișoara, deoarece cadrul didactic ce predă la această clasă a fost confirmat în 5 februarie ca fiind pozitiv la testarea pentru virusul SARS-CoV-2, precum și la clasele a XII-a F de la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu (elev confirmat pozitiv în 11 februarie) și a XI-a Servicii de la Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita (elev confirmat pozitiv în 12 februarie).
De asemenea, 39 cadre didactice și 188 elevi au cerut ca activitățile specifice orelor de curs să se desfășoare online, din motive medicale.
Noi cazuri de COVID-19, în școli
De asemenea, vineri, au fost raportate două cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la câte un elev din Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu (clasa a XII-a) și din Colegiul Tehnic ”August Treboniu Laurian” Agnita (clasa a XI-a).
Ca urmare, săptămâna viitoare,16.881 de elevi din județul Sibiu (26,09%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online.
Pe parcursul acestei săptămâni, opt cadre didactice și un angajat ce aparține personalului nedidactic nu au desfășurat activități specifice postului în unele unități de învățământ, fiind în carantină sau izolare înainte de data de 8 februarie, iar cinci elevi au intrat în izolare ca urmare a faptului că au fost contacți direcți cu alte persoane confirmate pozitiv la virsul SARS-CoV-2.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect